torsdag 9. februar 2017

Finansdepartementet har i  en uttalelse lagt til grunn at tjenester som gjelder veksling av den  digitale valutaen bitcoin er omfattet av merverdiavgiftsunntaket for  finansielle tjenester i merverdiavgiftsloven § 3-6.
Skattedirektoratet  har tidligere inntatt det rettslige standpunktet at omsetning av  bitcoin er merverdiavgiftspliktig omsetning av elektroniske tjenester.
I  en dom fra oktober 2015 konkluderte EU-domstolen med at veksling av  bitcoin er en finansiell tjeneste etter EUs merverdiavgiftsdirektiv.  Finansdepartementet har i lys av denne dommen bedt Skattedirektoratet  vurdere temaet på nytt.
Skattedirektoratet  har i sin tilbakemelding foreslått å innfortolke tjenester med veksling  av bitcoin i merverdiavgiftsunntaket for finansielle tjenester i  merverdiavgiftsloven § 3-6. Finansdepartementet har sagt seg enig i  denne løsningen, og bedt om at Skattedirektoratet foretar nødvendige  endringer og presiseringer av tidligere uttalelser, slik at disse blir i  tråd med den praksis som gjelder i EU.